Förundersökning ögonlaser eller RLE linsbyte

Vid den första undersökningen träffar du vår leg. optiker som går igenom din hälsa och ögonstatus.

Undersökning med en avancerad mätutrusting ger oss information om hur hornhinna ser ut. En noggrann synfelsundersökning genomförs där vi tar reda på allt vi kan om dina ögon och ditt synfel. Ögats yttre undersöks i mikroskop för att bedöma hornhinnans hälsa och tårfilmens kvalité. Vid förundersökning för laserbehandling vill vi att du ska varit linsfri 5 dagar om du använder kontaktlinser. Vi kommer också att droppa pupillvidgande droppar som gör att du får svårt att läsa efteråt och du blir ljuskänslig i några timmar så ta med solglasögon och - eller be om skjuts hem från oss.
(Gäller alltså inte för dig som är intresserad av linsbyte)

Förundersökning för laser tar ca 75 minuter och kostar 600:-
Förundersökning för linsbyte tar ca 60 minuter och kostar detsamma .

Dessa kontroller avgör vilken behandlingsmetod som är möjlig för dig, alternativt om det finns något hinder för behandling. Vi är givetvis noga med din säkerhet så finns det något som talar emot en behandling. så avråder vi dig.

Om inget hinder föreligger bokas du för en andra förundersökning hos ögonläkare och direkt därefter behandling. Du kan välja om du vill åka till Norrköping eller Stockholm. De utför båda varianterna på behandlingar.

Boka tid för förundersökning

I dagsläget kan vi erbjuda förundersökning i Eskilstuna.

Boka tid för förundersökning idag.