Våra butiker är fulla med nya snygga handplockade bågar. Välkommen att titta in och prova!

Varje Se & Synas-butik är unik! Vi lägger stor vikt på att handplocka de bästa bågarna från glasögonkollektionerna. Det ger oss möjlihet att erbjuda dig ett noga utvalt sortiment. Utbudet av varumärken och modeller kan därför skilja sig åt mellan våra butiker.
Adidas af18 40 6053

Adidas

Sport och god synkomfort hänger ihop. Adidasbågarna är utvecklade tillsammans med toppidrottare för att möta behovet vid olika typer av sporter. En del av bågarna tillverkas i SPX, ett material som är starkt, flexibelt, ultralätt och som är extra bra för allergiker.

Andy Wolf

Handgjorda, tidlösa bågar designade och tillverkade i Österrike. De produceras i ett högkvalitativt acetatmaterial vilket medför både komfort och elegans. Exempelvis har både Hugh Grant och Eric Clapton fallit för denna stil.
Alain Mikli 1297

Alain Mikli

Franska optikern Alain Mikli tröttnade på dåtidens tråkiga bågar. 1978 sadlade han om och blev en av världens ledande glasögondesigner. Hans handgjorda bågar, i toppkvalitet, med unika former och färger, bärs av en trogen skara runt om i världen.

Bellinger

Med stor passion för det familjära designar det äkta paret Malene och Claus Bellinger bågar för den som värdesätter hög kvalitet och som samtidigt vill sticka ut lite från mängden.

Entourage of 7

Den danska designerduon Rikke Broogard och Jakob Talbo flyttade 2004 till Los Angeles för att uppfylla sin dröm att skapa ett framgångsrikt glasögonmärke. Bågarna tillverkas i Japan och är gjorda i zylacetat och betatitan vilket förklarar den fantastiska kvalitéten. Deras dröm har med råge slagit in!

Etnia Barcelona

Massor av färg, komfort och design i kombination med ett stort miljötänk. Bågarna är tillverkade av en acetat som till 100% är producerad av organiska element såsom bomull och trämassa. Etnias designers är pionjärer inom studier av färg och dess psykologiska produkter.

Fleye

Fleye -Fine Looking Eye- Den skandinaviska renheten, lättheten och funktionaliteten i kombination med innovativa detaljer och unika färger är fokus när denna kreativa danska glasögondesigner producerar glasögonbågar i de allra bästa material – acetat och beta-titanium.
Giorgio Armani 7014

Giorgio Armani

Giorgio Armani är en av dagens ledande modeskapare. Han startade sitt företag i Milano 1975 och har sedan dess gjort sig känd för sin stil och elegans med fokus på kvalitet och fina detaljer. Detta avspeglar sig även i glasögonkollektionerna.
Gucci 4221

Gucci

Glasögon med en känsla av lyx och flärd. Ett av världens starkaste varumärken med det karakteristiska GG-monogrammet. Grundades 1921 av Guccio Gucci i Italien, då med tillverkning av framför allt handväskor och skor i utsökt läder.

Götti

”Våra bågar ska vara oemotståndliga”. Detta är den schweiziske designern Sven Göttis egna ord. Hans stilfulla design kännetecknas av bågar med en fantastisk passform och exceptionell ytfinish i allergivänlig plast eller titan.
JF Rey 2499

JF Rey

Djärvt, nyskapande och färgstarkt. Några ord som bäst beskriver den franske glasögondesignern Jean-François Reys stil. Han utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt och tillverkar innovativa och personliga bågar i små serier med syfte att ge bäraren ett unikt värde.

Lindberg

Danska Lindberg är idag ett av världens mest köpta glasögonmärke. De är mest kända för sina fjäderlätta titanskalmar som borras direkt i glaset och där totalvikten på glasögonen endast blir 10 till 15 gram. De har också fjäderlätta plastbågar som endast väger 2,3 gram!
Marc Jacobs 512

Marc Jacobs

En välrenommerad amerikansk modedesigner som förutom sina egna märken Marc Jacobs och Marc by Marc Jacobs, är chefsdesigner på Louis Vuitton i Paris. Glasögonen från Marc Jacobs har fantastiska bågformer och detaljer, ibland lånade från hans väskkollektioner.
Marc O'Polo 502051

Marc O'Polo

En urban avslappnad och förfinad livsstil med en tydlig förkärlek för naturmaterial. Bågarnas design riktar sig till mode- och kvalitetsmedvetna individualister och tillverkas i högklassiga material som rostfritt stål, titan eller acetat. Ett starkt varumärke med svenska rötter.
Maui Jim Big Beach

Maui Jim

Företaget startade 1980 med att sälja sina solglasögon på en strand på Hawaii. Har därefter utvecklat det revolutionerade solglaset PolarizedPlus, och är idag en av de snabbast växande tillverkarna inom högteknologiska polariserande solglas.

Michael Kors

Michael Kors inspirerades tidigt av modevärlden, hans mor var fotomodell. Han har presenterat distinkta mönster, material och hantverk med en jetset-estetik som kombinerar stilfull elegans och sportig attityd. Glasögonkollektionen är designad med samma känslighet, vackra texturer och ikoniska detaljer.

Moscot

Familjen Moscot öppnade sin första butik på 94 Rivington Street i New York år 1915. Nu 4 generationer senare, har deras retroinspirerade bågar gjorts kända av bland annat Woody Allen och Johnny Depp.

Mykita

Berlinbaserade Mykita's mest välkända glasögonbågar görs av svenskt stål från Sandvik. Detta gör dem oerhört lätta och flexibla. Dessutom är alla bågar försedda med ett speciellt innovativt gångjärn utan några som helst skruvar eller lödningar.
Nine 2239-12

Nine

Endast 9 gram rent titan! Extremt lätt, flexibelt och hållbart. Dansk design och japanskt hantverk när det är som bäst. Den första kollektionen lanserades 2010 med visionen av att skapa den absolut mest komfortabla glasögonkollektionen som någonsin tillverkats.
Oscar Magnusson 8726

Oscar Magnusson

Oscar Magnusons design är ofta inspirerad av svunna tiders färgstarka karaktärer som exempelvis Arthur Miller eller Oscar Wildes skapelse Dorian Gray. Designen utgår ofta från ikoniska former med historien som inspiration. Resultatet blir ett stilsäkert intellektuellt uttryck.
Prada OPR 14QV

Prada

Bågarna representerar det bästa av italiensk kultur och tradition. Riktar sig mot en internationell kundkrets som är modern och sofistikerad. ”Noggrann observation och intresse för världen, samhället och kulturen” säger Miuccia Prada om varifrån de hämtar inspiration.
Ray Ban 5311

Ray-Ban

Sedan 1937 har Ray-Ban tillverkat Aviator, den förmodligen mest kända solglasögonmodellen i hela världen. Vill du vara unik, är kanske ett par Ray-Ban inget för dig. Idag tillverkar Ray Ban ett flertal olika solglasögonmodeller och vanliga glasögonbågar.
Silhouette 5300

Silhouette

1,8 gram. Mer än så väger inte bågdelarna i Silhouettes värlsberömda Titan Minimal Art serie. Detta ger optimal bärkomfort, lätthet och funktionalitet vilket är anledningen till att NASA:s alla astronauter numera bär dessa glasögon på sina rymduppdrag. Fungerar naturligtvis även här nere på jorden!
Skaga 2473

Skaga

Med svenska designers som kan de nordiska färgerna, kombineras trend och tradition på ett unikt sätt.
Ett gediget, äkta och traditionsrikt svenskt hantverkskunnande ligger bakom Skagabågarna och varumärket, med en historia som går tillbaks till 1948.
Starck 1318

Starck

Phillipe Starck är för de flesta en välkänd industridesigner och arkitekt. Hans glasögonkollektion bär tydliga drag av hans världskända känsla för stil och teknisk innovation. Tillverkningen står hans gode vän Alain Mikli för, vilket borgar för toppkvalitet och komfort.
Tom Ford  5275

Tom Ford

Ett briljant formspråk och en fantastisk känsla för stil, har gjort Tom Ford till en av världens mest hyllade modeskapare, vilket också märks på bågarna han designar. Genom åren har han erhållit ett 30-tal tunga designpriser. I början av 1990-talet var han chefsdesigner hos Gucci.
träbåge

Woodone träbågar

Woodone träbågar är gjorda av lokala träslag från Sydtyrolen, såsom valnöt, körsbär samt acasia. Träslagen är av högsta kvalitet och varje båge är handgjord med högsta precision. De är lätta att rengöra, hypoallergeniska och har en fantastisk yta.
YSL Bold 1

YSL

Yves Saint Laurent var en fransk modeskapare som dominerade modet under 1900-talet tillsammans med Chanel och Dior. Glasögonkollektionen är retroinspirerad med stilrena detaljer. Någonting för den sanna fantasten!
Örgreen Clash 437

Örgreen

Provocerande, men inte arroganta. Kända för sina färgkombinationer och innovativa design. Bågarna är sedan starten 1997 designade och utvecklade i Danmark och därefter handgjorda i Japan, som gjort sig kända för sin höga standard och obestridliga kvalitet på titanbearbetning.