Arbetsglasögon

Arbetsglasögon behövs inom de flesta yrken idag. Dagens synkrav ökar behovet av att se bra på många avstånd. Vanliga avstånds- eller läsglasögon fungerar kanske inte till t.ex. bildskärmen. Följden kan bli huvudvärk eller ont i nacken.

Ett par extra bildskärmsanpassande glasögon är ofta lösningen för både arbetskvalitet och ökad trivsel.

Är din arbetsgivare skyldig att ge dig bildskärmsglasögon?


Närprogressiva

Behagliga läs- och datorglas

Bilden visar det närprogressiva glaset ifrån HOYA - Office.
Våra glasleverantörer har komfortabla glas som fungerar för både läsning och datoranvändning. Behöver man inte se så mycket på längre håll i rummet, utan vill ha så bra syn som möjligt på läs- och datoravstånd, kan man med fördel välja ett närprogressivt glas. Det ger ett större skärpedjup än ett enstyrkeglas. Har man endast behov att se en stor och bred bildskärm, då ska man välja ett enstyrkeglas.

Rumsprogressiva

Optimalt vid bildskärmen

Bilden visar det rumsprogressiva glaset ifrån HOYA - Tact.
Både Hoya och Zeiss har mycket bra arbetsprogressiva glas. Dessa glas är en optimal lösning vid inomhusarbete och för arbete vid bildskärm. Glasen kan anpassas för fler användningsområden och kan med fördel användas till yrken eller fritidssysselsättningar som inte innebär datorarbete, t. ex. golfare, läkare, musiker eller butikspersonal. Situationer där koncentrationen ligger på mellan- och näravstånd, men där det även krävs viss avståndssyn.